Is trouwen in Las Vegas geldig in Nederland of België?

Home » Is trouwen in Las Vegas geldig in Nederland of België?
certified marriage certificate las vegas

Is trouwen in Las Vegas geldig in Nederland?

Ja, trouwen in Las Vegas is geldig en erkend in de Verenigde Staten. Las Vegas is een populaire trouwbestemming voor stellen van over de hele wereld. Dit  vanwege de snelle en gemakkelijke huwelijksprocedures die worden aangeboden door de Clark County Marriage Bureau in Las Vegas.

Om te trouwen in Las Vegas moeten aankomende bruidsparen een huwelijksvergunning aanvragen bij de Clark County Marriage Bureau. Deze vergunning kan worden verkregen door het invullen van een aanvraagformulier en het betalen van een vergoeding van USD102. Beide partners moeten aanwezig zijn bij de aanvraag en moeten een geldig identiteitsbewijs verstrekken, zoals een paspoort of rijbewijs. Er is geen wachttijd voor het verkrijgen van een huwelijksvergunning in Las Vegas, wat betekent dat stellen vaak dezelfde dag nog kunnen trouwen.

 Daarnaast is het Marriage Bureau 7 dagen per week open van 08:00 tot 24:00 uur.

Eenmaal in het bezit van de huwelijksvergunning kunnen stellen trouwen in een van de vele trouwkapellen die overal in Las Vegas te vinden zijn. Deze kapellen bieden verschillende trouwpakketten aan, variërend van eenvoudige ceremonies tot extravagante evenementen compleet met live muziek, bloemen en fotografie. Sommige kapellen bieden ook themahuwelijken aan, zoals een Elvis-thema huwelijk of een Star Trek-thema huwelijk.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel trouwen in Las Vegas wettelijk erkend is, stellen nog steeds moeten voldoen aan de vereisten van het land waar zij wonen om hun huwelijk in het buitenland te laten erkennen. Bijvoorbeeld, als een stel uit Nederland trouwt in Las Vegas, moeten zij ervoor zorgen dat hun huwelijk ook erkend wordt in Nederland door hun huwelijksakte te registreren bij de Nederlandse autoriteiten. Dit proces verschilt per land en kan soms extra kosten met zich meebrengen. Hoe makkelijk het vooraf is gegaan, hoe moeilijk is de legalisatie en registratie van de trouwakte na het huwelijk!

 

Trouwakte niet klaar voor inschrijving in Nederland!

De ambtenaar heeft na het afsluiten van het huwelijk maximaal 10 dagen de tijd om het huwelijk in te schrijven in de openbare registers in Las Vegas. Pas op dat moment kan je een uittreksel opvragen, maar het gemeentehuis in Nederland zal deze niet accepteren. Hiervoor is een legalisatieprocedure verplicht! Meer informatie over deze procedure en kosten kunnen verwijzen wij jullie graag naar onze partner Interweddings. Dit bedrijf is gespecialiseerd in trouwen in het buitenland en kan voor jullie dit achter achteraf verzorgen.

Daarnaast is het belangrijk om op te merken dat hoewel Las Vegas bekend staat om de snelle en gemakkelijke huwelijksprocedures, het huwelijk nog steeds een serieuze juridische verbintenis is. Stellen moeten zorgvuldig overwegen of ze klaar zijn om een leven samen te delen voordat ze besluiten om te trouwen, ongeacht waar ze dat doen.

In conclusie, trouwen in Las Vegas is geldig en wordt erkend in de Verenigde Staten. Stellen moeten echter nog steeds voldoen aan de vereisten van hun thuisland om ervoor te zorgen dat hun huwelijk ook daar wettelijk erkend wordt. Zeker dit laatste gaat veel tijd en energie in zitten, want de trouwakte kunnen jullie niet zomaar laten inschrijving in Nederland.