Wat heb je nodig om te trouwen in Las Vegas?

Home » Wat heb je nodig om te trouwen in Las Vegas?
las vegas elvis wedding

Als je van plan bent om in Las Vegas te trouwen, zijn er een paar dingen die je moet weten. In dit bericht zal ik uitleggen wat je moet doen om te kunnen trouwen in Las Vegas, inclusief de vereisten en kosten die daarbij komen kijken.

Allereerst moet je een huwelijksvergunning of wel de Marriage License aanvragen bij het Clark County Marriage Bureau. Dit is de enige instantie in Las Vegas die huwelijksvergunningen afgeeft. Het bureau is gelegen op 201 Clark Avenue in Las Vegas en is geopend 7 dagen per week van 8.00 uur tot middernacht.

marriage license bureau las vegas

Clark County Marriage Bureau

Om in aanmerking te komen voor een huwelijksvergunning in Las Vegas, zijn er een paar vereisten waaraan je moet voldoen. Ten eerste moet je minstens 18 jaar oud zijn, of 16 of 17 met ouderlijke toestemming. Als je jonger bent dan 16 jaar, kun je niet trouwen in Las Vegas. Ten tweede mogen jij en je toekomstige partner geen bloedverwanten zijn binnen de vierde graad. Dit betekent dat je niet kunt trouwen met een ouder, grootouder, broer, zus, oom, tante, neef of nicht. Ten derde moet je een geldig identiteitsbewijs tonen, zoals een paspoort of rijbewijs. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij je hebt als je naar het Clark County Marriage Bureau gaat om een huwelijksvergunning aan te vragen.

Als je aan alle vereisten voldoet en je hebt de huwelijksvergunning ontvangen, kun je trouwen bij een van de vele trouwkapellen of andere locaties in Las Vegas. Las Vegas staat bekend om zijn trouwkapellen, en er zijn er tal van verschillende te vinden. Of je nu op zoek bent naar een kleine, intieme kapel of een extravagante locatie met alles erop en eraan, er is voor elk wat wils. Een selectie van de beste trouwkapellen kan je hier vinden.

Het is belangrijk om de specifieke vereisten van de trouwkapel te controleren, aangezien sommige mogelijk extra documenten of kosten vereisen. Sommige trouwkapellen bieden bijvoorbeeld ook fotografie- en bloemendiensten aan, terwijl andere alleen de locatie en de officiant leveren. Zorg ervoor dat je alle informatie van tevoren controleert, zodat je niet voor verrassingen komt te staan op je trouwdag.

Wat betreft de kosten betalen jullie ter plaatse $102. Bij de meeste  trouwkapellen zijn deze kosten niet inbegrepen. Wel betaal je natuurlijk voor het betreffende trouwarrangement en die prijzen variëren van enkele honderden dollars tot duizenden dollars, afhankelijk van de locatie, het pakket en de extra diensten die je kiest. Houd er rekening mee dat sommige trouwkapellen ook extra kosten kunnen aanrekenen, zoals kosten voor het huren van een jurk, een limousine.