Graceland Wedding Chapel in Las Vegas

Home » Graceland Wedding Chapel in Las Vegas
Trouwen in Graceland Chapel Las Vegas

Home of The WORLD'S FIRST Elvis Themed Wedding & OFFICIALLY LICENSED by Elvis Presley Enterprises

Graceland Wedding Chapel is een historische trouwlocatie gelegen in het hart van Las Vegas, Nevada. Opgericht in 1947, is het een van de oudste trouwkapellen in de stad en heeft het door de jaren heen duizenden bruiloften georganiseerd. De kapel bevindt zich aan de beroemde Las Vegas Strip en is gemakkelijk te herkennen aan zijn felroze exterieur.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Graceland Wedding Chapel is de unieke sfeer en uitstraling. Het interieur is gedecoreerd met vintage meubels en accessoires die een nostalgische sfeer oproepen en bijdragen aan de romantische ambiance van de kapel. Bovendien is de kapel bekend geworden door zijn vele beroemde huwelijken, waaronder die van Elvis Presley en Priscilla Beaulieu in 1967.

Naast de traditionele bruiloften biedt de Graceland Wedding Chapel ook speciale arrangementen voor koppels die op zoek zijn naar een meer unieke en opvallende ceremonie. Zo is er bijvoorbeeld de Elvis-huwelijkservaring, waarbij een Elvis-imitator de bruid en bruidegom naar het altaar begeleidt en voor de muzikale omlijsting zorgt. En verblijf je in een van de hotels aan de Strip, dan zit de limousine transfer er automatisch bij!

Een ander opvallend kenmerk van de Graceland Wedding Chapel is de professionele en vriendelijke service van het personeel. Het team van de kapel bestaat uit ervaren wedding planners die er alles aan doen om de bruiloft van de bruid en bruidegom perfect te laten verlopen. Van het regelen van de bloemen tot het organiseren van de muziek, het personeel zorgt voor alle details zodat het bruidspaar zich kan concentreren op hun grote dag.

Er is de afgelopen tijd veel nieuws geweest over Las Vegas en het feit dat het niet meer is toegestaan om in Elvis-stijl te trouwen met een imitator. Het goede nieuws is echter dat Graceland Wedding Chapel officieel een licentie heeft en dat het dus nog steeds mogelijk is om te trouwen door Elvis als ceremoniemeester. Wensen jullie dit niet, dan heeft Graceland Wedding Chapel verschillende trouwarrangementen met de ambtenaar.

Al met al is de Graceland Wedding Chapel een iconische trouwlocatie in Las Vegas die bekend staat om zijn unieke sfeer, opvallende arrangementen en professionele service. Of het nu gaat om een traditionele bruiloft of een meer onconventionele ceremonie, de kapel biedt koppels de mogelijkheid om hun grote dag onvergetelijk te maken.

trouwen bij Graceland Wedding Chapel in Las Vegas

Waar moet je op letten bij reservering?

De prijzen op de website zijn niet all-in. Er komen nog aardig wat kosten bij. Zo moet je rekening houden met oa. de volgende extra kosten:

Voor het burgerlijk huwelijk dien je in het bezit te zijn van een Marriage License. De kosten hiervan bedragen $ 102,-.

Iets wat wij als Nederlands niet als de normaalste zaak beschouwen is het betalen van fooien. In Amerika is dit de normaalste zaak van de wereld. Hou rekening met de volgende extra kosten:

  1. Fooi voor de ambtenaar $ 60,-
  2. Fooi voor de chauffeur limousine $ 40,-
  3. Fooi voor de fotograaf $ 20,-
  4. Fooi voor de kapster $ 20,-

Veel trouwarrangement zijn exclusief VAT (belasting) en ook het betalen naar het buitenland brengt soms hoge kosten met zich mee. 

En het belangrijkste is natuurlijk de legalisatie van de trouwakte uit Amerika. Zonder de legalisatie is het niet mogelijk om terug in Nederland en België de trouwakte te laten overschrijven. De kosten hiervoor bedragen tussen de $ 220 en $ 350.

Jullie kunnen er ook voor kiezen om jullie trouwdag te reserveren via een specialist in het trouwen in het buitenland, Interweddings. Zij bieden de trouwarrangementen op basis van all-in aan, zodat jullie geen onverwachte kosten ter plaatse meer hebben. Zij zorgen er ook voor dat jullie vooraf precies weten wat te doen en na jullie huwelijk zorgen zij voor de legalisatie, verzenden van de trouwakte, inchrijving in Nederland en uiteindelijk het Nederlands trouwboekje. Kijk maar eens op hun website voor een overzicht en prijzen van Graceland Wedding Chapel.